Napjainkban már néhány ezer forintért is lehet kapni csinos női táskákat a kínaiban vagy az aluljárókban, így sokakban merül fel a kérdés, hogy megéri egyáltalán drága táskát vásárolni? Mit tud egy minőségi táska, amit az olcsó kínai utánzat nem?

A legtöbb minőségi táska és gyártó cég az olcsó utánzatokkal ellentétben azt ígéri a vásárlóinak, hogy azért éri meg drágábban megvenni az eredeti, kiváló minőségű modelleket, mert maximális figyelmet fordítanak a táskák konstrukciójára.

Így nem csak egy szezonig lehet használni őket, hanem akár évtizedeken át, hiszen megfelelő használat és rendszeres karbantartás, tisztítás mellett sokáig megőrzik eredeti szerkezetüket.

Tehát úgy érdemes egy minőségi táskára tekinteni, mint egy hosszú távú befektetésre, hiszen ha egy strapabíró táskát választunk, azt később akár a gyermekeink is hordhatják.

Hogyan lehet felismerni egy minőségi táskát? Ebben a bejegyzésünkben részletesen leírjuk azokat a szempontokat, amelyek alapján könnyebb lesz eldönteni, hogy egy tetszetős táska valóban hozza-e azt a színvonalat, amelyet a promóciókban hirdetnek a gyártók.

Alapanyag

Milyen alapanyagokat használ a gyártó egy minőségi női táska során? Itt nemcsak arra gondolunk, hogy eredeti klasszikus bőrtáska-e, hanem olyan apróságokra is, mint a cipzár: műanyag vagy fémfogazatú a cipzár? Szépen gravírozták bele a márkalogót a fém díszítésekbe?

Milyenek a cipzárakon lévő húzókák? Vajon hamar elszakadnak, vagy ezekre is nagy hangsúlyt fektet a gyártó? Milyen típusú kapcsok, csatok és vállpántok kerültek a táskára? Masszív a kialakításuk, vagy már első ránézésre látszik, hogy a következő nyáron már nem lehet hordani javíttatás nélkül a táskát?

Fontos ezeket megnézni, így ha online rendelünk, alaposan nézzük át a táskáról készült közeli képeket, s ha nem találunk ilyeneket, akkor inkább ne vegyük meg.

Táska alján lévő szegecsek

Sokan nem is gondolják, hogy mennyire fontos ez az apró részlet, viszont ha már minőségi táskát szeretnénk rendelni, esszenciális, hogy legyen a táska alján négy szegecs, amely megvédi a táska alját, ha például letesszük a földre.

A kisebb kézitáskákon nem feltétlenül találunk ilyet, hiszen a legtöbb esetben asztalra vagy székre tesszük őket le, ha nem használjuk, illetve sokan fogason tárolják, hogy így is védjék a kopás ellen a táska alját.

Viszont egy nagyobb, eredeti marhabőrből készült utazótáska esetében ez már elengedhetetlen, hiszen ezeket gyakran tesszük le a földre, utazás közben pedig még inkább, hiszen míg várni kell a reptereken, senki sem szereti a kezében tartani a csomagját, pláne, ha nehéz a súlya. Így kevésbé lesz piszkos is a táska alja.

Varrás

Az egyenletes varrásvezetés, illetve a kiálló szálaktól mentes varrásvonalak is árulkodó jelei annak, hogy minőségi táskával van dolgunk, hiszen az utánzatok vagy a silány minőségű táskák esetében az ilyen apróságokra nem nagyon fordítanak nagy hangsúlyt a gyártók.

Emiatt ebben az esetben is fontos, hogyha online rendelünk, akkor alaposan nézzük meg a felnagyított képeket, hogy biztosan minőségi táskát rendeljünk.

Bélés

Hány és hány női táskát dobnak ki a hölgyek évente, mert kiszakadt a bélése. Ez nem lenne gond, ha olyan minőségű lenne a bélés bennük, amit könnyen meg lehet varrni. Viszont egyes gyártók olyan rossz minőségű bélést használnak, hogy a táska emiatt szinte menthetetlen lesz.

Egy minőségi táska esetében azonban itt is csak olyan alapanyag kerül kiválasztásra, amely hosszú távon bírja majd a kiképzést. Lessünk bele a táska belsejébe is, ne csak a kialakítás vagy a rejtett zsebek miatt, hanem a minőségi bélés alapanyag-használat miatt is.

Garancia

A nagy gyártók nem azért vállalnak garanciát a minőségi táska modellekre, mert így könnyebb eladni őket, hanem azért, mert annyira magabiztosak a táska magas minőségében, hogy kevés esélyt látnak arra, hogy valaki igénybe is veszi majd a garanciális lehetőségeket.

Persze malőrök mindenhol előfordulnak, így ha egy csat eltörik, elszakad egy szíj vagy kiszakad a bélés, vissza tudjuk vinni a gyártóhoz, hogy javítsa ki a hibákat.

Érdemes emiatt olyan minőségi táskát választani, amelyre jár gyártói garancia, hiszen így is minimalizálhatjuk annak az esélyét, hogy rossz minőségű táskát választunk.

Figyeljünk a saját igényeinkre is

Mindenkinek más típusú táska tetszik, illetve mindenkinek más elvárásai vannak egy minőségi táskával szemben. A fentieken kívül érdemes őszintén megválaszolni az alábbi kérdéseket, amelyek segítenek abban, hogy a számunkra megfelelő táskát válasszuk ki:

  • Milyen stílusú outfithez tudjuk majd párosítani?

  • Megy a színe a táskának a ruháinkhoz vagy a cipőinkhez?

  • Megfelelő méretű? Belefér egy laptop, ásványvíz, plusz a személyes holmik, amelyeket mindenképpen bele szeretnénk majd tenni?

  • Olyan a pántkialakítása, amelyet kényelmesen és praktikusan tudunk majd hordani?

  • Könnyen lehet használni rajta a cipzárt vagy a csatot? Nem lesz túl körülményes ez a boltban a pénztárnál?

  • Az egész táska nyitott? Biztonságos lesz ez a tömegközlekedési eszközökön?

  • Kényelmes viseletet nyújt, ha például rollerrel vagy biciklivel járunk dolgozni?

  • Ha apró méretű minőségi táskát választunk, akkor belefér a telefonunk és a pénztárcánk is?

  • Minden rekeszt ki tudunk majd használni, vagy lesznek olyan zsebek is, amelyekbe sosem teszünk majd semmit sem?

  • Nem kelt majd túl nagy feltűnést, ha például gyakran kell közlekednünk kevésbé biztonságos helyeken (aluljáró, pályaudvarok)?

  • Ki tudjuk majd használni, vagy csak évente egyszer hordjuk majd? Jó befektetés lesz?

Érdemes alaposan végiggondolni az egyedi igényeinket, hiszen csak így tudunk majd olyan minőségi táskát választani, amellyel hosszú távon maximálisan elégedettek leszünk.